Categories
branches

Waarom online marketing niet kan slagen zonder een SEO-strategie

Digitale marketing kan niet zonder een gedegen SEO-strategie. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een belangrijk element van elke internet marketingstrategie, want het kan veel voordelen opleveren op het gebied van internetmarketing en -reclame. Het niet optimaliseren van een website voor zoekmachines kan zeer kostbaar zijn in termen van online zichtbaarheid, die in wezen wordt verkregen door goede rankings in zoekmachines zoals Google. We vertellen hier mee over SEO is en leggen je uit waarom online marketing een zekere mate van SEO vereist.

Wat doet SEO-marketing?

SEO is een marketingstrategie waarbij het doel is om de website bovenaan in zoekmachine te krijgen. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, zoals het inspelen op zoektermen met relevante webcontent en linkbuilding, of de optimalisatie van de websitegebruiksvriendelijkheid.

Verschillende elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het verbeteren van een website voor meer succes in de zoekmachines, zijn onder meer dichtheid van trefwoorden, prominentie op andere webpagina’s , META-tags, treffende koppen en interne links.

Met name het inspelen op trefwoorden met goede content is een belangrijke SEO-strategie en gaat om het veelvuldig gebruik van relevante trefwoorden in de website-inhoud om de relevantie voor de webpagina aan te tonen. Dit speelt een belangrijke rol omdat zoekmachines de websites met de beste trefwoorddichtheid belonen met een hogere ranking. Dit zijn immers de meest relevante websites voor specifieke zoektermen.

Een ander belangrijk gebied voor degenen die geïnteresseerd zijn in effectieve SEO-marketing, zijn inkomende links. Dit zijn in principe links die op andere websites staan en naar jouw site verwijzen. Zoekmachines hechten veel waarde hechten aan inkomende links omdat ze als het ware een voorbeeld zijn van een website die naar een andere linkt. Bij inkomende links is het echter belangrijk dat ze verkregen worden van andere sites met een goede ranking in zoekmachines, aangezien veel zoekmachines de waarde van inkomende links bepalen op wie de link publiceert.

Waarom is SEO essentieel?

SEO is zo belangrijk omdat de meeste internetgebruikers veel waarde hechten aan de zoekresultaten. Er is dus een hoge kans dat de meeste gebruikers alleen websites met hoge rankings zullen bezoeken wanneer zij zoeken naar een bepaalde zoekterm. “Waar staat mijn website in Google?” is dan ook een veelgehoorde vraag van ondernemers, want consumenten vertrouwen erop dat zoekmachines hun als eerste de meest relevante inhoud bieden.

Dit betekent dat ze minder snel sites bezoeken die niet op de eerste of tweede pagina van de zoekresultaten te vinden zijn. Kortom, websites die goed scoren krijgen in feite veel consistente reclame van zoekmachines die hun websites op sleutelposities plaatsen. Website-eigenaren die echter geen tijd investeren in het optimaliseren van hun sites en het doorvoeren van uiteenlopende SEO-strategieën, lopen een enorme hoeveelheid potentieel webverkeer mis.