Categories
branches

Hoe kun je Google Analytics gebruiken voor SEO?

Bij digitale marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het cruciaal om gegevens te hebben die je inzicht geven in het gedrag van gebruikers op je website. Google tools bieden de nodige ondersteuning voor marketeers en ondernemers. Een van de meest krachtige tools voor het verzamelen van deze gegevens is Google Analytics. Met Google Analytics kun je niet alleen het verkeer op je website volgen, maar ook inzicht krijgen in hoe gebruikers je site vinden, welke pagina’s ze bezoeken, hoe lang ze blijven, en nog veel meer. In deze blog gaan we dieper in op hoe je Google Analytics kunt gebruiken om je SEO-inspanningen te verbeteren en je website naar een hoger niveau te tillen.

  1. Identificeer Belangrijke Zoekwoorden

Een van de eerste stappen in een effectieve SEO-strategie is het identificeren van de zoekwoorden waarop je wilt rangschikken in zoekmachines. Met Google Analytics kun je zien welke zoekwoorden gebruikers naar je website hebben geleid. Ga naar het gedeelte ‘Acquisitie’ en selecteer ‘Zoekopdrachten’ onder ‘Organisch Zoeken’ om een lijst te zien van de zoekwoorden waarvoor je website wordt weergegeven in de zoekresultaten. Dit kan je helpen om te bepalen welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor je website en waar je je SEO-inspanningen op moet richten.

  1. Meet Organisch Verkeer

Google Analytics biedt gedetailleerde gegevens over het organische verkeer op je website, inclusief het aantal bezoeken, paginaweergaven, gemiddelde sessieduur en meer. Door deze gegevens te analyseren, kun je inzicht krijgen in hoe goed je website presteert in zoekmachines en welke pagina’s het meest populair zijn bij organisch verkeer. Dit kan je helpen om te bepalen welke delen van je website optimalisatie nodig hebben en welke content het meest waardevol is voor je doelgroep.

  1. Volg Conversies en Doelen

Het bijhouden van conversies en doelen is essentieel voor het meten van het succes van je SEO-inspanningen. Met Google Analytics kun je doelen instellen, zoals het invullen van een contactformulier of het maken van een aankoop, en bijhouden hoeveel gebruikers deze doelen bereiken. Door conversiegegevens te analyseren, kun je zien welke pagina’s en zoekwoorden de meeste waarde opleveren voor je bedrijf en waar je eventueel je SEO-strategie kunt verbeteren.

  1. Analyseer Paginaprestaties

Een andere nuttige functie van Google Analytics is de mogelijkheid om de prestaties van individuele pagina’s op je website te analyseren. Je kunt zien welke pagina’s de meeste organische bezoeken ontvangen, hoe lang gebruikers op elke pagina blijven, en welke pagina’s het hoogste bouncepercentage hebben. Door deze gegevens te analyseren, kun je bepalen welke pagina’s goed presteren in zoekmachines en welke pagina’s mogelijk optimalisatie nodig hebben om de gebruikerservaring te verbeteren.

  1. Monitor Zoekmachineposities

Hoewel Google Analytics geen directe informatie geeft over je zoekmachineposities, kun je het integreren met andere tools zoals Google Search Console om deze gegevens te verkrijgen. Door je zoekmachineposities te volgen, kun je zien hoe goed je website presteert in zoekmachines voor specifieke zoekwoorden en waar je eventueel je SEO-strategie kunt aanpassen om je positie te verbeteren.

Inzichten

Google Analytics is een krachtige tool die waardevolle inzichten biedt in het gedrag van gebruikers op je website. Door deze gegevens te analyseren, kun je je SEO-inspanningen optimaliseren en je website naar een hoger niveau tillen. Of je nu zoekt naar nieuwe zoekwoorden om op te richten, de prestaties van je website wilt verbeteren, of wilt zien hoe goed je website presteert in zoekmachines, Google Analytics biedt de gegevens die je nodig hebt om succesvol te zijn in de wereld van SEO.

Een tip tot slot: bekijk ook eens de top 10 marketingsoftware.

Categories
branches

De uitdaging van zichtbaarheid in Google

Als marketeer bij een middelgroot bedrijf heb ik ervaren hoe moeilijk het kan zijn om online zichtbaarheid en een hogere positie in Google te bereiken. Ons bedrijf heeft lange tijd geprobeerd om onze zoekmachineoptimalisatie (SEO) zelf te beheren. We hebben veel geïnvesteerd in online advertenties, contentcreatie en zoekwoordenonderzoek, maar het leek nooit genoeg om onze concurrenten voorbij te streven. Zij bleven consistent boven ons in de zoekresultaten staan, wat uiteraard frustrerend was.

De keuze voor een gespecialiseerd seo bureau

Na maanden van hard werken met weinig vooruitgang, realiseerden we ons dat we professionele hulp nodig hadden. We besloten een gespecialiseerd SEO bureau in te huren. Deze beslissing was niet makkelijk, gezien de extra kosten die hiermee gemoeid waren, maar we zagen het als een noodzakelijke investering voor ons bedrijf.

Het bureau dat we kozen had een bewezen staat van dienst in het verbeteren van de online zichtbaarheid en Google-ranking voor bedrijven in onze branche. Ze begonnen met een grondige analyse van onze huidige online aanwezigheid, inclusief onze website, content en huidige SEO-strategieën. Op basis van deze analyse stelden ze een gedetailleerd plan op om onze SEO te verbeteren.

De impact van professionele SEO

Het inschakelen van het SEO bureau bracht al snel verandering. Ze optimaliseerden onze website, verbeterden de structuur en zorgden ervoor dat deze mobielvriendelijk was. Ook hielpen ze ons om de kwaliteit en relevantie van onze content te verbeteren, wat essentieel is voor een goede SEO.

Een van de belangrijkste veranderingen was de focus op long-tail zoekwoorden, die minder competitief zijn maar zeer relevant voor onze doelgroep. Dit hielp ons om beter zichtbaar te zijn voor specifiekere zoekopdrachten. Bovendien implementeerde het bureau een strategie voor linkbuilding, waardoor de autoriteit en geloofwaardigheid van onze website in de ogen van Google toenamen.

Het resultaat van al deze inspanningen was dat we binnen enkele maanden begonnen te stijgen in de Google zoekresultaten. Waar we eerst moeite hadden om op de eerste pagina te komen, stonden we nu naast of zelfs boven enkele van onze grootste concurrenten. Dit had een directe impact op ons bedrijf: meer verkeer naar onze website en een aanzienlijke toename in het aantal klanten.

De waarde van expert hulp bij SEO

Deze ervaring heeft ons geleerd hoe waardevol het kan zijn om experts in te schakelen op gebieden waar we zelf niet voldoende kennis of middelen hebben. Hoewel we aanvankelijk terughoudend waren om te investeren in een SEO bureau, bleek het een van de beste beslissingen te zijn die we voor ons bedrijf hebben genomen.

SEO is een complex en continu veranderend veld, en het kan overweldigend zijn om dit zelf te beheren, zeker voor een middelgroot bedrijf zoals het onze. De expertise en ervaring van het SEO bureau hebben ons geholpen om niet alleen onze zichtbaarheid in Google te verbeteren, maar ook om een beter begrip te krijgen van hoe we onze online aanwezigheid effectief kunnen beheren.

Voor bedrijven die worstelen met hun online zichtbaarheid en Google-ranking, raad ik ten zeerste om te overwegen om je SEO uit te besteden aan een professioneel SEO bureau. Het kan het verschil maken tussen onzichtbaar blijven en een prominente speler worden in je branche. Het heeft ons bedrijf zeker geholpen om naar een hoger niveau te tillen.

 

Categories
branches

Waarom is je bedrijfsnaam niet meteen het beste zoekwoord?

Iedere handelaar streeft ernaar om naamsbekendheid te verwerven. Want hoe meer mensen je onderneming bij naam kennen, hoe groter de kans dat ze bij jou aankloppen voor jouw producten en diensten. Het komt er dus op aan om die potentiële klanten naar je website te lokken. Maar hoe doe je dat? Hoe komt jouw weblink helemaal bovenaan de Google-ranking te staan? En hoe blijft hij daar? Door de ideale domeinnaam en beste zoekwoorden te kiezen aan de hand van een Google SEO-tool.

Laat je bijstaan door SEO-experts

Daar begin je best niet alleen aan. Het is voer voor specialisten. Want voor jou is het voor de hand liggend om als eerste zoekwoord je bedrijfsnaam te noemen. Maar weet je dat dit zelden een goed idee is? Waarom zou iemand die jou helemaal niet kent, jouw naam als eerste in het zoekbalkje typen? Hoe groot is de kans dat dit gebeurt? Eigenlijk onbestaande. Je bedrijfsnaam is zelden het allerbeste keyword. Maar welke zoekwoorden selecteer je dan en hoe koppel je die aan je domeinnaam? Daarvoor ga je te rade bij een SEO-bureau. Dat is een bureau dat dagelijks het zoekgedrag van surfers analyseert en ook precies weet welke zoekwoorden het vaakst worden gebruikt.

Vergroot de vijver aan potentiële klanten

Denk even out of the box. Wat maakt jouw onderneming bijzonder? Welke unieke diensten of producten bied jij aan? Wat willen jouw klanten en met welke argumenten kun jij ze overhalen om bij jou te kopen? Verplaats je in je doelpubliek en probeer in hun hoofd te kijken, om hun zoekgedrag beter te doorgronden. Leg daarna de link met jouw bedrijf, jouw activiteiten en jouw producten. Overleg met SEO-specialisten en selecteer dan samen met hen de ideale keywords en een goede domeinnaam die jou meteen een flinke voorsprong geeft. Want domeinnamen wegen zwaar door op het vlak van SEO.

Verwijs pas op een tweede plan naar je bedrijf

Ook een duidelijke structuur van je website en zorgvuldig gekozen koppen en woorden zijn belangrijk. Plaats keywords op strategische plaatsen in jouw internetteksten en -adressen. Ook de naam van je onderneming komt dan aan bod. Maar dat gebeurt pas op een tweede plan, bij een verwijzing naar je webshop en op de contactpagina van je onderneming. Om ervoor te zorgen dat je website helemaal voldoet aan de recentste SEO-voorwaarden, ga je best in zee met een SEO-bureau. Denk bijvoorbeeld aan https://tomahawk.nl/ , een SEO Bureau in Nijmegen.

 

Categories
branches

Hoe verbeter je de lokale vindbaarheid van je website?

Als je een bedrijf hebt dat zich richt op een bepaalde regio, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de website lokaal vindbaar is. Het optimaliseren van de website voor lokale SEO kan ervoor zorgen dat je beter vindbaar bent in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google. In dit artikel bespreken we vier belangrijke stappen om de lokale vindbaarheid van je website te verbeteren.

Optimaliseer het Google Bedrijfsprofiel

Google Bedrijfsprofiel is een gratis tool van Google waarmee je de online aanwezigheid van het bedrijf kunt beheren. Door het bedrijf aan te melden en het Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren, kan de lokale vindbaarheid van de website aanzienlijk verbeteren.

Om het Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren, moet ervoor gezorgd worden dat alle bedrijfsgegevens correct en up-to-date zijn. Dit omvat de bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en openingstijden. Er moeten ook foto’s van het bedrijf geüpload worden en informatie toegevoegd worden over de producten of diensten die binnen het aanbod vallen.

Een andere belangrijke factor bij het optimaliseren van het Google Bedrijfsprofiel is het verzamelen van positieve beoordelingen van klanten. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van de lokale vindbaarheid, maar kan ook het vertrouwen van potentiële klanten vergroten. Zorg er dus voor dat je klanten aanmoedigt om een review achter te laten op jouw Google Bedrijfsprofiel.

Creëer lokale content en maak gebruik van lokale zoekwoorden

Om lokaal vindbaar te zijn, is het belangrijk om lokale content te creëren. Dit betekent dat je content maakt die specifiek gericht is op de regio waarin je actief bent. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er blogs worden geschreven over lokale evenementen, nieuws en bezienswaardigheden in de omgeving. Bovendien moet je ervoor zorgen dat er gebruik wordt gemaakt  van lokale zoekwoorden in de content. Dit zijn zoekwoorden die specifiek zijn voor de regio waarin jouw bedrijf actief is. Bijvoorbeeld “online marketing bureau Breda” Door deze zoekwoorden op de juiste manier te gebruiken in de content, vergroot je de kans dat de website lokaal vindbaar is.

Verzamel lokale backlinks en reviews

Naast het optimaliseren van het Google Bedrijfsprofiel en het creëren van lokale content, is het belangrijk om lokale backlinks te verzamelen. Dit zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen en afkomstig zijn van lokale bronnen. Het verzamelen van lokale backlinks kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld samenwerken met lokale organisaties en bedrijven om links naar elkaars websites uit te wisselen. Ook kun je proberen om je content onder de aandacht te brengen bij lokale nieuwssites en blogs, in de hoop dat ze een link naar je website plaatsen.

Categories
branches

De impact van ChatGPT op SEO in 2023

Met de opkomst van AI-technologieën zoals chatbots en voice-assistenten, worden er steeds meer vragen gesteld over de toekomst van SEO. Wat betekent het voor linkbuilding? Kun je nog steeds links gebruiken om je website hoger te laten ranken? In dit blogartikel gaan we dieper in op de toekomst van linkbuilding binnen SEO, inclusief de geschiedenis van linkbuilding tot nu, voorbeelden van erg succesvolle linkbuilding tactieken en een visie op AI-content.

Geschiedenis van linkbuilding tot nu

Linkbuilding is al vanaf het begin van het World Wide Web een belangrijk onderdeel van SEO. Met linkbuilding kunnen marketeers backlinks verzamelen naar hun website, waardoor hun website hoger gaat ranken in zoekmachines. In het verleden werd linkbuilding gedaan door webmasters handmatig links te verzamelen en te plaatsen op andere websites. Hoewel dit technisch inzicht vereiste, was het niet altijd effectief en werd het later zelfs schadelijk toen Google met zijn innovatieve aanpak een slimme zoekmachine neerzette. Tegenwoordig kunnen marketeers gebruik maken van linkbuilding-software om ze te helpen bij het verzamelen en plaatsen van links, waardoor hun linkbuilding-inspanningen een stuk effectiever en productiever worden.

Voorbeelden van erg succesvolle linkbuilding tactieken

Er zijn veel verschillende linkbuilding-strategieën die je als marketeer kunt gebruiken om je website hoger te laten ranken in zoekmachines. Naast links ruilen en kopen zijn dit de meest voorkomende strategieën momenteel:

  • Het creëren van waardevolle content zoals diepgaande artikelen, onderzoeken, infographics en gidsen. Content die zo goed is, dat het organische links genereert.
  • Samenwerken met redacties, direct of via platformen zoals Hulc, Linkpizza en Allthewayup. Tegen betaling schrijft de redactie een stuk sponsored content met jouw links.

Hoe ziet linkbuilding in 2023 eruit?

Met de opkomst van AI-technologieën zoals ChatGPT en voice-assistenten is linkbuilding in 2023 waarschijnlijk veranderd. Content in 2023 is nu nog gemakkelijker te maken, waardoor de zoekmachines nog beter moet filteren wat nu geschreven is voor mensen en wat voor SEO. Daar is Google al vanaf augustus 2022 mee bezig met de Helpful Content Update: het maakt niet uit wie het geschreven heeft, als het de lezer maar verder helpt. Na de lancering van ChatGPT in november paste Google zijn algoritme in december nog een keer aan. De nadruk komt nog meer op kwalitatieve content. Wat betekent dat voor linkbuilding?

  • SEO Linkbait. In de handen van een tekstschrijver wordt ChatGPT een handig tool om nog betere content te maken. De lat gaat hoger komen. Verwacht dus content in jouw niche die zo ongelofelijk goed is dat het organisch veel meer links krijgt.
  • Betere verbindingen. Via ChatGPT vind je sneller relevante sites, influencers, keywords om op te zoeken, online communities en podcasts die je kunt benaderen voor een link. Betaald, of in een interessante win/win samenwerking.
  • Outreach mails worden beter. Iedereen kent de copy/paste mailtjes waarin je website wordt geroemd en er vervolgens een suggestie voor een linkje wordt gedaan. Deze mails worden minder tenenkrommend, maar onder aan de streep krijg je niet meer waarde aangeleverd.

Benieuwd wat ChatGPT precies voor het overkoepelend veld van SEO zal betekenen? Op Blossom your Content lees je alle tips en tricks voor ChatGPT voor SEO.

Categories
branches

Hoe herken je goed marketing advies?

Als zakelijke leider is het soms lastig om goed marketing advies te herkennen. Er zijn talloze bedrijven en individuen die zichzelf aanbieden als marketing experts, maar hoe weet je of ze daadwerkelijk kwalitatief advies kunnen bieden?

Het belangrijkste is om te kijken naar bewezen resultaten. Vraag naar cases van de marketing adviseur waarbij ze eerder succes hebben behaald voor andere bedrijven. Zo kun je zien of ze in staat zijn om concreet toegevoegde waarde te leveren.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar hoe de marketing adviseur omgaat met jouw specifieke bedrijfsdoelstellingen en -uitdagingen. Goed marketing advies is immers altijd op maat en gericht op het behalen van jouw doelen. Een goede adviseur zal daarom altijd een grondige analyse maken van jouw bedrijf en doelstellingen voordat ze advies geven.

Tot slot is het goed om na te gaan of de marketing adviseur op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van marketing. Dit is belangrijk omdat de marketingwereld snel verandert en een goede adviseur altijd up-to-date moet zijn om relevant advies te kunnen geven.

Waarom is advies op maat zo belangrijk bij marketing?

Elke onderneming is uniek en heeft specifieke doelstellingen en uitdagingen. Een one-size-fits-all aanpak voor marketing zal daarom vaak niet werken. Met advies op maat kun je ervoor zorgen dat je marketinginspanningen gericht zijn op het behalen van jouw specifieke doelstellingen. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een hogere omzet, meer naamsbekendheid of meer klanttevredenheid.

Daarnaast kan advies op maat ervoor zorgen dat je marketinginspanningen effectiever zijn. Dit komt omdat het advies gericht is op jouw specifieke bedrijf en doelstellingen, en niet op een algemene aanpak die misschien niet per se geschikt is voor jouw onderneming. Advies op maat kan ervoor zorgen dat je beter om kunt gaan met specifieke uitdagingen of obstakels waar je tegenaan loopt. Een goede marketing adviseur kan je helpen door middel van specifieke strategieën en aanbevelingen om deze uitdagingen te overwinnen en je doelstellingen te behalen.

Drie praktische tips voor het vinden van een goede marketing adviseur

  • Zoek naar bewezen resultaten. Vraag naar cases van andere bedrijven waarbij de adviseur succes heeft behaald en kijk of deze resultaten overeenkomen met jouw doelstellingen.
  • Kijk naar de aanpak van de adviseur. Een goede marketing adviseur zal altijd een grondige analyse maken van jouw bedrijf en doelstellingen voordat ze advies geven. Zo kunnen ze een advies op maat geven dat gericht is op het behalen van jouw specifieke doelen.
  • Ga na of de adviseur op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en trends. De marketingwereld verandert snel. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een adviseur die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van marketing. Zo kun je ervoor zorgen dat je marketinginspanningen relevant en effectief blijven.

Het herkennen van goed marketing advies kan soms lastig zijn. Het is belangrijk om te kijken naar bewezen resultaten, de aanpak van de adviseur en of ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en trends. Advies op maat is essentieel om ervoor te zorgen dat je marketinginspanningen gericht zijn op het behalen van jouw specifieke doelstellingen.

Categories
branches

Waarom online marketing niet kan slagen zonder een SEO-strategie

Digitale marketing kan niet zonder een gedegen SEO-strategie. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een belangrijk element van elke internet marketingstrategie, want het kan veel voordelen opleveren op het gebied van internetmarketing en -reclame. Het niet optimaliseren van een website voor zoekmachines kan zeer kostbaar zijn in termen van online zichtbaarheid, die in wezen wordt verkregen door goede rankings in zoekmachines zoals Google. We vertellen hier mee over SEO is en leggen je uit waarom online marketing een zekere mate van SEO vereist.

Wat doet SEO-marketing?

SEO is een marketingstrategie waarbij het doel is om de website bovenaan in zoekmachine te krijgen. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, zoals het inspelen op zoektermen met relevante webcontent en linkbuilding, of de optimalisatie van de websitegebruiksvriendelijkheid.

Verschillende elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het verbeteren van een website voor meer succes in de zoekmachines, zijn onder meer dichtheid van trefwoorden, prominentie op andere webpagina’s , META-tags, treffende koppen en interne links.

Met name het inspelen op trefwoorden met goede content is een belangrijke SEO-strategie en gaat om het veelvuldig gebruik van relevante trefwoorden in de website-inhoud om de relevantie voor de webpagina aan te tonen. Dit speelt een belangrijke rol omdat zoekmachines de websites met de beste trefwoorddichtheid belonen met een hogere ranking. Dit zijn immers de meest relevante websites voor specifieke zoektermen.

Een ander belangrijk gebied voor degenen die geïnteresseerd zijn in effectieve SEO-marketing, zijn inkomende links. Dit zijn in principe links die op andere websites staan en naar jouw site verwijzen. Zoekmachines hechten veel waarde hechten aan inkomende links omdat ze als het ware een voorbeeld zijn van een website die naar een andere linkt. Bij inkomende links is het echter belangrijk dat ze verkregen worden van andere sites met een goede ranking in zoekmachines, aangezien veel zoekmachines de waarde van inkomende links bepalen op wie de link publiceert.

Waarom is SEO essentieel?

SEO is zo belangrijk omdat de meeste internetgebruikers veel waarde hechten aan de zoekresultaten. Er is dus een hoge kans dat de meeste gebruikers alleen websites met hoge rankings zullen bezoeken wanneer zij zoeken naar een bepaalde zoekterm. “Waar staat mijn website in Google?” is dan ook een veelgehoorde vraag van ondernemers, want consumenten vertrouwen erop dat zoekmachines hun als eerste de meest relevante inhoud bieden.

Dit betekent dat ze minder snel sites bezoeken die niet op de eerste of tweede pagina van de zoekresultaten te vinden zijn. Kortom, websites die goed scoren krijgen in feite veel consistente reclame van zoekmachines die hun websites op sleutelposities plaatsen. Website-eigenaren die echter geen tijd investeren in het optimaliseren van hun sites en het doorvoeren van uiteenlopende SEO-strategieën, lopen een enorme hoeveelheid potentieel webverkeer mis.

Categories
branches

3 redenen waarom je online marketing en Google Ads laat uitbesteden

Online marketing is niet meer weg te denken uit de wereld van nu. Niet voor de consument en zeker niet voor bedrijven en ondernemers. Toch neemt deze vorm van marketing behoorlijk wat tijd en kennis in beslag. Zeker als je resultaten wilt behalen. Knowhow die je als expert binnen jouw branche misschien niet altijd in huis hebt. En dat is logisch.

WeCare Media is jouw specialist in online marketing. Wij dragen niet alleen zorg voor het optimaliseren van je website voor de zoekmachines, maar zorgen er ook voor dat je zichtbaar én vindbaar bent voor de doelgroep. Want, ook Google Ads uitbesteden behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Daarmee tik je niet alleen jouw doelstellingen aan.

Je ontvangt ook meetbaar meer klanten met de online marketing van WeCare Media. Maar waarom laat je online marketing zoals Google Ads nog meer uitbesteden? Wij geven je 3 goede redenen die bijdragen aan de groei en het succes van jouw onderneming of bedrijf.

Meetbaar meer resultaat als je online marketing laat uitbesteden

  1. Succesvolle marketingstrategie en resultaten

Misschien verzorg je de online marketing van jouw bedrijf nu zelf. Je richt je bijvoorbeeld op de merkbekendheid of jouw bedrijfsimago. Maar hoe weet je of de strategie die je aanhoudt ook daadwerkelijk succesvol is? Een online marketing maakt een analyse van de markt, jouw concurrentie en de doelgroep. Zo weten zij precies welke strategie het meest succesvol is voor jouw bedrijf. Je wilt immers meer websiteverkeer, leads én conversies.

Succes komt als je potentiële klanten kunt veranderen in betalende of zelfs terugkerende klanten. Bijvoorbeeld met een conversiegericht webdesign. Dat levert niet alleen meetbare resultaten op, maar ook meer klanten. Op deze manier kan jouw bedrijf sneller groeien.

  1. Altijd een up-to-date website

Online marketing is een continu proces. Of dat nu gaat om website of zoekmachine optimalisatie, remarketing of Google Ads. Alleen onderhoud en regelmatige analyses zorgen ervoor dat jouw bedrijf blijft groeien. Denk maar eens aan linkbuilding, het creëren van relevante content voor jouw website of het doorvoeren van belangrijke updates. Ook dat is een reden voor het uitbesteden van online marketing.

  1. Meetbaar meer klanten met online marketing

Waarom zou je als ondernemer veel tijd besteden aan de marketing van jouw bedrijf als dit niet het gewenste resultaat oplevert? Jouw Google Ads campagnes brengen geen bezoekers aan. Om nog maar te zwijgen over de conversies. Online marketing uitbesteden zorgt wél voor meetbaar meer klanten. Je bereikt simpelweg betere resultaten.

Online marketing uitbesteden aan een ervaren SEO bureau is ook een goede investering. Het richt zich namelijk op het verkrijgen van meer klanten en conversies. Daarmee bespaar je niet alleen tijd en geld, maar kun je jouw bedrijf ook laten groeien. Het uitbesteden van online marketing zorgt ook voor een verhoging van de ROI of de  Return on Investment. Dat betekent dat je zeker bent van een goede investering. Voor nu en op de langere termijn.

Ook meetbaar meer klanten voor jouw onderneming?

Wil je jouw online marketing ook uitbesteden en meetbaar meer resultaten en klanten behalen? Wil je inzetten op Google Ads maar weet je niet zeker hoe je dit moet doen? De Specialisten van WeCare Media staan voor je klaar. Vraag dus vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Voor het uitbesteden van online marketing of als je een website wilt laten maken met een conversiegericht design. Heb je vragen? Wij beantwoorden ze graag.

Categories
branches

Wat is een goede marketingstrategie?

Als het gaat om marketing zijn er talloze opties waaruit je kan kiezen. Zo heb je normale marketing via bijvoorbeeld posters, sponsors op kleding, etc. Maar heb je ook online marketing zoals advertenties en blogs etc. Of via de tv of radio aan de hand van reclames. Maar wat is nu een goede marketingstrategie? In deze blog gaan we het hebben over internet marketing. 

Internet marketing    

Wat is internet marketing precies? De definitie van internet marketing is, alle manieren van promotie die online plaatsvinden. Inmiddels zijn er heel veel verschillende manieren van online marketing. Van marketing die daadwerkelijk gezien wordt door de doelgroep, tot een marketingstrategie die voornamelijk speelt op de achtergrond. Om de juiste online marketingstrategie te vinden voor jouw, zou je een online marketingbureau in kunnen schakelen. Zo heb je makkelijk veel mogelijkheden van online marketing onder één dak. 

Marketing op de voorgrond

Als het gaat om marketing die op de voorgrond afspeelt, kun je voornamelijk denken aan advertenties en social media marketing. Dit zijn meestal reclamespots die het product van de verkoper weergeven. Deze spots worden heel doelgericht getoond aan potentiële klanten. Deze advertenties zijn te vinden op vele websites en ook op de social media kanalen. Ook kun je via social media zelf gebruiken voor marketing. Op deze media platformen kun je het product of de dienst uitlichten. Daarnaast is social media ook een goede manier van het opbouwen van naamsbekendheid. Social media wordt niet alleen puur zakelijk gebruikt, maar kan ook gebruikt worden voor het delen van evenementen of bijvoorbeeld een personeelsuitje. 

Marketing op de achtergrond  

Marketing die zich meer op de achtergrond afspeelt, is meer bedoeld voor het promoten van een website dan een product of dienst. Een vorm van marketing op de achtergrond is SEO. SEO is ervoor bedoeld om een website beter te laten ranken, in het zoekregister van google. Deze manier van marketing wordt voornamelijk gedaan door het plaatsen van links, deze links worden geplaatst op websites die al goed geranked staan in google. De link die geplaatst wordt is de link van de website die beter geranked moet worden. Als je jouw website beter gevonden wil laten worden, kun je misschien overwegen om SEO uitbesteden voor een optimaal resultaat. Het voordeel van het uitbesteden van SEO, is dat SEO-specialisten een groot netwerk hebben. Dit netwerk biedt veel mogelijkheden voor het omhoog helpen van een website.

Categories
branches

Wat zijn de drie pijlers van SEO?

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. Door middel van SEO zorg je ervoor dat je met relevante zoekwoorden hoog rankt in Google. Het doel hiervan is relevant verkeer naar je website te genereren. Om goed te scoren in zoekmachines zoals Google is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website of webshop goed scoort op de 3 pijlers van SEO. SEO bestaat uit drie pijlers, welke dit precies zijn gaan we uitleggen in de blog hieronder.

Content

De eerste pijler die we gaan behandelen is content. Met content wordt de tekst op je website bedoeld. De tekst moet natuurlijk relevant zijn en de juiste zoekwoorden moeten worden gebruikt. Daarbij is het belangrijk dat deze zoekwoorden op de juiste plek zijn vermeld. Waardevolle content is belangrijk. Het gaat er niet zo zeer om hoe meer hoe beter, maar hoe kwalitatiever hoe beter. Zorg ervoor dat je content op je website hebt staan die echt van toegevoegde waarde is voor de bezoeker. Probeer echt vanuit de bezoeker te denken als je een tekst gaat schrijven en niet vanuit het bedrijf. Wat wil je dat de bezoeker gaat doen? En wat moet de bezoeker doen? Houd hier met name rekening mee. Naast tekst, zijn afbeeldingen en video’s natuurlijk ook belangrijk. Het gaat tenslotte ook om de aantrekkelijkheid van de pagina. Een pagina met alleen maar tekst is bijvoorbeeld niet aantrekkelijk om te lezen.

Autoriteit

De autoriteit van een website is daarnaast ook belangrijk. Hoe hoger de autoriteit, hoe beter je zal ranken in Google. Door middel van autoriteit wordt er eigenlijk aangegeven hoe betrouwbaar een website is. Hoe hoger de autoriteit, hoe betrouwbaarder de website is. Deze autoriteit kan gemeten worden met behulp van verschillende tools, zoals Ahrefs, MOZ of Majestic. Al deze tools hebben hun eigen meetinstrument hiervoor. De autoriteit is te verhogen door middel van linkbuilding.

Techniek

Met de techniek bedoelen we voornamelijk de laadsnelheid. Deze moet wel op orde zijn. Laadt jouw website heel traag? Dan verlies je automatisch bezoekers. Bezoekers gaan namelijk niet secondenlang wachten totdat de website geladen is, dan kiezen ze wel voor de concurrent.

Wat betreft SEO is het dus belangrijk om deze 3 pijlers goed op orde te hebben.